CURSUS SONGS MAKEN OP COMPUTER

4-daagse cursus: 2, 9, 16 en 23 maart 2021 telkens van 19u tot 22u.

Docent: Niko Westelinck, producer/songwriter.

Ben je thuis al aan het knutselen met muziek op computer? Of zou je dat graag doen, weten wat de mogelijkheden zijn en welke opnamesoftware je daarvoor op het lijf geschreven is? In deze cursus van 4 avonden ga je aan de slag met computers, synthesizers, drumcomputers, samplers, gitaren, micro's en nog veel meer. We gebruiken het zeer overzichtelijke Reason - de Belgische wereldhit Alors On Danse is ermee gemaakt - maar andere opnamesoftware komt ook aan bod. In deze cursus zal je gemeenschappelijke technieken leren die je vervolgens in elk ander softwareprogramma zal kunnen toepassen.

Het plan: één of zelfs meerdere volledig afgewerkte, opgenomen, nieuwe songs schrijven en producen. 
Wat is er allemaal belangrijk en minder belangrijk in een goeie song, en hoe wordt die opgebouwd? Om de inspiratie wat los te weken, word je ondergedompeld in een wereld van instrumenten, die je allemaal kan gebruiken om een wereldsong te maken.

Het opnameproces: hoe ga je tewerk en waarop moet je goed letten, hoe neem je welk instrument op, hoe programmeer je drums, hoe neem je een zanglijn op, hoe gebruik je samples...? 
Eenmaal de ruwe opnames achter de rug, kan de afwerking beginnen. Je gaat je song 'afmixen', effecten toepassen, knippen en plakken, en uiteindelijk zo in zijn definitieve vorm gieten. Ondertussen maak je kennis met welk materiaal je daarvoor nodig hebt, en hoe de muziekprogramma's in elkaar zitten die je kan gebruiken.

Tot slot ga je met je zelf gemaakte song(s) naar huis.

Of je nu pop, rock, dance, hiphop of klassiek getinte doomcountry maakt, als je veel meer wil weten over songs maken op computer, is dit dé cursus voor jou!

SCHRIJF JE NU IN VOOR DEZE CURSUS EN KOOP REASON AAN STUDENTENTARIEF!
Mee te brengen: ogen, oren, pen en papier. Eigen laptop mag!

Datum: 
di 02/03/2021 19:00 tot di 23/03/2021 22:00
Plaats: 
Muziekcentrum Noise Gate Ternat
Prijs: 
200,00 EUR
Aantal plaatsen: 
20
Period: 
2021_2